FacebookYouTubeПідписатися на RSS

ЩО ЗМІНЮЄТЬСЯ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ З 19 ГРУДНЯ

Запуск платформи “Всеукраїнська школа онлайн”

Уряд продовжив дію карантину через COVID-19 до 28 лютого2021року. Положення, зазначені в новій постанові, набирають чинності з 19 грудня.

На період дії карантину, зокрема, заборонено:

· відвідувати заклади здобувачами освіти групами понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

· відвідувати заклади освіти здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів та персоналу закладу;

· проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів.

Додатково до цього, з 8 до 24 січня2021р. учням заборонено відвідувати школинезалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти. Водночас Міністерство рекомендує розглянути можливість, за потреби,оголосити на цей час канікули.

Докладніше про умови карантину, які вступають у силу з 19 грудня, читайтеось тут. А про рекомендації МОН щодо періоду 8-24 січня–ось тут.

МОН ТА МІНЦИФРИ ЗАПУСТИЛИ ПЛАТФОРМУ
“ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН”

Міністерство освіти і науки спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання “Всеукраїнська школа онлайн” –E-SCHOOL.net.ua.

Це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам.

Докладніше про платформу “Всеукраїнська школа онлайн” читайтеза цим посиланням. А ось ресурси самоїплатформи:

· офіційний сайт

· офіційна сторінка у Facebook

· Телеграм-канал

· спільнота у Viber

· інструкція для користувачів

УКРАЇНСЬКИХ ОСВІТЯН ЗАПРОШУЮТЬ ОПУБЛІКУВАТИ СВОЇ РОЗРОБКИ
НА ОСВІТНІЙ ПЛАТФОРМІ ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) починає збирати навчальні матеріали українських освітян для розміщення на освітній онлайн-платформіLearning Passport.

Вона створена Microsoft разом з ЮНІСЕФ та Кембриджським університетом для підтримки безперервного доступу до освіти під час пандемії COVID-19.В Україні цей ресурс працює як бібліотека навчальних матеріалівдля усіх рівнів та видів освіти й орієнтована на широке коло учасників освітнього процесу – освітян, батьків, дітей та молоді.

Наразі платформа вже містить підбірки освітніх ресурсів урізних тематичних категоріях. З-поміж них – інтерактивні завдання з природничих наук, анімаційні ролики з української мови, матеріали про навички 21 століття, а також корисна інформація для батьків та вчителів на час пандемії.

ЮНІСЕФ працює над створенням нового контенту, а також готовий опублікувати на платформі кращі доробки від українських освітян, громадських організацій, експертів та ініціатив з освітнього сектору. Експертну оцінку навчальних матеріалів перед публікацією здійснюватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО).Рамкові вимоги до матеріалів можна знайти на сайті інституту запосиланням.

Запис вебінару про роботу платформи та розміщення на ній матеріалів можна переглянути зацим посиланням.

КОРИСНІ МОЖЛИВОСТІ ТА РЕСУРСИ ДЛЯ ОСВІТЯН

Триває серія онлайн-сесій, присвячених проблемам, із якими стикаються вчителі у період пандемії COVID-19.Заходи організовуються у партнерстві з ЮНІСЕФ Україна та ГС “Освіторія”.У доступі –записи трьох попередніх онлайн-сесій з таких тем:

· протидія професійному вигоранню вчителів під час карантину –за посиланням,

· оцінка успішності учнів в умовах змішаного навчання –за посиланням,

· нормативнідокументипід час карантину –за посиланням.

Слідкуйте за анонсами наступних онлайн-сесій на сторінкахМОН,ЮНІСЕФ УкраїнатаОсвіторії.

Європейський навчальний фондопублікував10 порад щодо дистанційного навчання для вчителів.Поради стосуються, зокрема, методів такого навчання, планування часу, розподілу завдань, зворотного зв’язку від колег та учнів. Повнийперелікпорадчитайте тут.

18 січня стартує рестрація на сертифікацію вчителів початкових класів2021.Якщо ви бажаєте пройти оцінювання своїх професійних компетентностей за допомогою сертифікації, будьте готові реєструватись – наступного року в сертифікації візьмуть участь лише2000вчителів, а для кожного регіонурозраховано граничну кількість педагогів, які можуть зареєструватись.Деталі про реєстрацію на сертифікацію2021–ось тут.

Кiлькiсть переглядiв: 0